Whitney-Houston-hologram-konsert

Efter Tupac Shakur, Michael Jackson och Roy Orbison nu är det dags att uppleva även Whitney Houstons hologram konsert.

Turnén börjades i februari 2020 i USA och till Sverige kommer turnén den 23 april 2020. Den futuristiska konserten kallas ”The Whitney Houston Hologram Tour” och kommer spelas den 1 april på Cirkus i Stockholm.

Länk till biljetter: https://www.livenation.se/show/1283476/an-evening-with-whitney-the-whitney-houston-hologram-tour/stockholm/2020-04-01/se

Är det en riktig hologram?

Den här typen av hologram är inte samma som de hologrametiketter som InTrycko Media levererar till kunder som behöver t.ex skydda sina produkter mot förfalskningar. Man brukar kalla dem på samma sätt, men teknikerna är lite annorlunda.

 

Hur fungerar hologram på konserter?

Det är 2-dimensionell effekt skapad av väldigt starka och avancerade LED projektorerna. Tack vare dessa skapar man på scenen en väldigt realistisk animerad bild av personen.
För att skapa Whitney Houstons hologram behöver man också bearbeta många bilder och video av stjärnan med 3D dataprogram. Med hjälp av den teknologin, kan man animera bilder och styra både kroppsrörelser och ansiktsutsikt samt retuschera bilden.

 

Är Whitney Houston hologram konsert för alla?

Åsikter om att ”återuppliva” stjärnor som gick bort är olika. För många är det inte moraliskt OK, för många känns det falskt men många fans älskar den möjligheten att uppleva en gång till det som försvann för alltid. Att se sin idol på scenen kommer att bli mer och mer vanligt.

Vad skulle Whitney Houston säga om att tusentals fans kommer på konsert där hennes holografisk bild sjunger och dansar på scenen? Det vet vi inte.